Connect with us

Vijesti

Još jedna pobjeda suca Kolakušića nad Đurom Sessom!

Državno izborno povjerenstvo na čelu s Đurom Sessom koje neprestano krši zakonske odredbe o nepristranosti, prijavilo je suca Kolakušića etičkom povjerenstvu jer javno iznosi argumentirane dokaze o nezakonitom djelovanju i pristranosti Državnog izbornog povjerenstva.

Etičko povjerenstvo nije utvrdilo da je kandidat Mislav Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, u javnom prostoru širila neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva niti da je u javnosti širila informacije koje se ne temelje na činjenicama i koje nisu argumentirane, za što je DIP prijavio Kolakušića Etičkom povjerenstvu.

U DIP-ovoj prijavi stoji da su Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, takvim ponašanjem kršili temeljne vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa, a to su poštenje, istinitost, poštovanje, kultura dijaloga i odgovornost.

“Nakon uvida u prijavu i ostale dostupne izvore saznanja o činjenicama, Etičko povjerenstvo zaključuje da iz sadržaja prijave i priloga nije moguće zaključiti na koje se ‘neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva’ prijavitelj poziva. U tom je smislu prijava nepotpuna i onemogućava meritornu ocjenu Etičkog povjerenstva. No, sve i kad bi navedena okolnost iz prijave i drugih dostupnih izvora saznanja o činjenicama bila precizirana, Povjerenstvo ističe da ono ne raspolaže instrumentima za procjenu istinitosti određenih sadržaja navedenih u prijavama”, navodi se u priopćenju Etičkog povjerenstva.

Facebook

Advertisement