Novosti

Kolakušić: Pozicija Šuice u Komisiji je protokolarna i podrugljiva prema Hrvatskoj

Izbor Dubravke Šuice za povjerenicu Europske komisije nije nikakav uspjeh Hrvatske niti Andreja Plenkovića kako ovih dana takvo imenovanje očajnički pokušavaju prikazati proHDZ-ovi mediji nego naprosto rezultat uređenja Europske unije i propisa koji nalažu da svaka zemlja članica, po automatizmu, daje jednog povjerenika, tj. člana Europske komisije. U prijevodu, da je Republika Hrvatska za mjesto povjerenika predložila Mickeya Mousa, Mickey bi zasigurno bio izabran jer kompetencije i iskustvo u dodjeljenom resoru očito nisu ni najmanje bitni. Slikovito rečeno, odbijen bi bio samo Mickey Mouse koji djeci krade lizalice, a sve ostalo u ovakvom ustroju Europske unije može proći, pa tako i Dubravka Šuica. Jedino što je bitno je da uživa povjerenje Andreja Plenkovića, a za sve ostalo služe vjerni mediji koji takvo izrugivanje demokraciji trebaju uljepšati i predstaviti kao izniman uspjeh.

Tamo gdje je predstavljanje Hrvatske zaista bitno, a nije zaštićeno propisima, a to je u  predsjedništvima odbora Europskog parlamenta, hrvatskih predstavnika nema ni u tragovima jer je surova istina da nitko u Europskoj uniji Hrvatsku Andreja Plenkovića ne doživljava ozbiljno. Od 130 dužnosnčkih mjesta koja se uistinu biraju u Europskom parlamentu, Andrej Plenković i ekipa nisu dobili nijedno.

Svakome iole upućenom poznavatelju funkcioniranja Europske unije mora biti neugodno čitati i slušati hvalospjeve na račun dodjeljivanja resora „Demokracije i demografije“ Dubravki Šuici koja dolazi iz stranke koja uspješno guši razvoj demokracije u Hrvatskoj. Dodatno je poniženje Hrvatske i njenih građana dodjeljivanje HDZ-u resora demografije, iako je u europskim razmjerima Hrvatska poznata kao država sa najvećim padom broja stanovnika uzokovanih ponajprije masovnim raseljavanjem građana u druge zemlje EU zbog korupcije i loših uvjeta života. Takvo kadroviranje novoizabrane predsjednice Europske komisije samo dodatno potvrđuje da su resori Komisije protokolarna predstava s ciljem zamagljivanja stvarnih odnosa u Europskoj uniji u kojoj današnja Hrvatska nema nikakav relevantan utjecaj.

Facebook

Advertisement