Vijesti

Mislav Kolakušić kvalitetom programa daleko ispred protukandidata

U jučerašnjem izdanju najgledanije političke emisije u Hrvatskoj, Nedjeljom u dva, voditelja Aleksandra Stankovića, Mislav Kolakušić je u jednosatnom govoru iznio ključne točke svoga predsjedničkog programa, svojevrsne ponude građanima koja bi, u  slučaju provedbe, od Republike Hrvatske stvorila stabilnu demokratsku zemlju s perspektivom rasta i razvitka.

Mislav Kolakušić prvi je i jedini političar u povijesti moderne Hrvatske koji je dao potpunu viziju restrukturiranja Republike Hrvatske i većine političko ekonomskih odnosa koji su nas doveli u stanje potpunog političkog, ekonomskog i društvenog kaosa. Više je nego jasno da postojeći sustav i ljudi koji u njemu djeluju temeljito uništavaju svaki potencijal Republike Hrvatske i njenih građana.

Glomazna državna uprava i lokalna samouprava, neučinkovite javne službe, raspadajući mirovinski sustav, nefunkcionalan i nelegetiman parlament, korumpirano i loše pravosuđe ključne su mete programa Mislava Kolakušića koji se zalaže za radikalne strukturne promjene u svakom od tih područja.

Za razliku od svih drugih političara koji u borbi za glasove podilaze biračkom tijelu, Kolakušić govori istinu o pravom stanju državnih financija, a ono je katastrofalno. Činjenica je da u mirovinskom sustavu svake godine nedostaje po 20 milijardi kuna kako bi se isplatile ionako jadne mirovine, da su deseci tisuća zaposlenih po brojnim tijelima državne uprave i lokalne i regionalne samouprave prekomjerni i nepotrebni u smislu osiguravanja usluga građanima Republike Hrvatske, da je pravosuđe loše, korumpirano, sporo i nekvalitetno…

Ponuda Mislava Kolakušića je u tom smislu jasna i nedvosmislena-on nudi paket promjena, a građani odlučuju jesu li za taj paket spremni ili žele nastaviti uz programe Zorana Milanovića, Kolinde Grabar Kitarović ili Miroslava Škore. Svaka odluka većine hrvatskih građana u tom procesu je legitimna, a programi koji dobiju crveno svjetlo nepotrebni su i suvišni.

 

Facebook

Advertisement